Microsoft u januaru povlači sve verzije Internet Explorera – osim jedne

Uz Windows 10 je došao Microsoft Edge, potpuno novi pregledač koji bi trebalo da zameni Internet Explorer i kompaniji iz Redmonda pruži novu šansu u borbi protiv rivala kao što su Google i Mozilla koji već odavno dominiraju tržištem.

Imajući u vidu da je Edge već dobro primljen kod publike, Microsoft može da nastavi sa svojim planom da se otarasi Internet Explorera. Kao rezultat toga, kompanija je nedavno najavila da će nekoliko verzija Internet Explorera biti penzionisano, jer žele da koncentrišu svoje napore na novija izdanja i Microsoft Edge. Konkretno, samo Internet Explorer 11 će nastaviti da dobija nadogradnje jer je to najnovija verzija pregledača koja radi sa verzijama Windowsa koje su i dalje podržane, kao što su Windows 7, 8.1 i Windows 10.

“Nakon 12. januara 2016. godine Microsoft više neće pružati bezbednosne nadogradnje ili tehničku podršku za starije verzije Internet Explorera” poručili su iz ove kompanije. Međutim ni Internet Explorer 11 neće više dobijati nove funkcije, već će Microsoft samo ispravljati bezbednosne probleme i ponuditi manje optimizacije.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post