Microsoft zvanično “ubija” Internet Explorer!

Proteklih meseci pojavljivale su se informacije da će Microsoft u Windowsu 10 Internet Explorer zameniti novim internet pretraživačim koji je poznat pod kodnim imenom Spartan. Softverski gigant je sada i zvanično potvrdio da će čuveni Internet Explorer brend zameniti novi.

Direktor marketinga u Microsoftu, Kris Kaposela, otkrio je da kompanija trenutno radi na kreiranju novog imena i brenda za internet pretraživač koji će debitovati zajedno sa Windows 10 operativnim sistemom.

ex3

Trenutno stvaramo novi brend i ime za internet pretraživač koji će biti sastavni deo Windowsa 10. Internet Explorer će i dalje postojati na Windowsu 10, ali ćemo sa novim operativnim sistemom predstaviti i internet pretraživač koji je za sada poznat pod kodnim imenom Project Spartan – izjavio je Kris Kaposela.

Internet Explorer će nastaviti da postoji u nekim verzijama Windowsa 10, ali uglavnom zbog kompatibilnosti za poslovne korisnike. Novi Project Spartan internet pretraživač će biti glavni način za pristupanje internetu na novom Windowsu.

Microsoft je tokom proteklih godina neuspešno pokušavao da promeni negativni imidž koji je Internet Explorer uživao među korisnicima. Reklamne kampanje nisu pomogle u tome, a čovek zadužen za Internet Explorer u decembru je napustio kompaniju, što je signaliziralo novu eru za Microsoftov internet pretraživač.

ex2

Kaposela je pokazao moć koju ima korišćenja imena Microsoft kao brenda. Naime, stavljanje Microsoftovog imena isped tajnog projekta Spartan privuklo je pažnju velikog broja korisnika drugih internet pretraživača.

Microsoft očigledno testira novo ime na tržištu, ali još uvek nije poznato kada će otkriti ime za naslednika Internet Explorera. Sudeći prema sopstvenom istraživanju koje je sproveo gigant iz Redmonda, kompanija će sa novim pretraživačem pokušati da se što više distancira od Internet Explorera.

Izvor: Telegraf

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 14 =