Microsoftov pametni plan za borbu protiv Androida i iOS-a, bez uključivanja Windows Phone-a

Microsoftova Windows Phone platforma je i dalje autsajder na tržištu operativnih sistema za telefone, i bez obzira koliko Microsoft ubeđivao korisnike da mu daju šansu, Android i iOS nastavljaju da drže liderske pozicije čvrsto u svojim rukama. Ipak, Microsoft je osmislio plan kako da bude konkurentniji Android i iOS platformama, bez da uključuje Windows Phone u srž priče. U osnovi, sve se svodi na to da se korisnicima drugih platformi pokaže šta bi propustili ukoliko ne probaju Windows Phone. Istovremeno, Microsoft radi na potpuno novoj verziji Windows Phone platforme (Windows 10 for phones) sa kojim bi bio konkurentniji.

mic1

Prvo – objaviti aplikacije na rivalskim platformama

Microsoft je pokrenuo Office za iOS prošle godine kako bi Apple-ove korisnike ubedio da ova aplikacija i dalje pruža najbolju produktivnost, bez obzira na uređaj koji koriste. Zatim je kompanija predstavila Outlook email klijent za Android i iOS, a to je aplikacija bazirana na Accompli projektu koja je tu već neko vreme, pod drugim imenom. Windows Phone korisnici su postali uznemireni zbog rastućeg interesa Microsofta za Android i iOS, pa je kompanija morala da pošalje poruku da ubrzava razvoj Windows verzija tih aplikacija. Office Touch je sada u preview formi na Windowsu i biće unapred instaliran na telefonima koji pokreću Windows 10 for phones, dok će Outlook klijent biti deo operativnog sistema.

Još jedna važna stvar koju treba istaći je da je Office bio dostupan za iOS uz Office 365 pretplatu u svrhu editovanja, ali je kompanija ubrzo nakon toga odlučila da učini aplikaciju besplatnom za svakog ko je pokreće na iPhone i iPad uređajima. Outlook klijent je naravno u potpunosti besplatan.

mic

Konačna svrha

Sve navedeno će pomoći korisnicima na Android i iOS platformama da vide, šta Microsoft u stvari ima da ponudi bez pokušaja da im pokaže koliko je dobar Windows Phone. Tajna svrha nije samo da se dokaže da je njegove aplikacije vredno probati, već i ubediti korisnike da Microsoft razvija odlična mobilna rešenja, pa zašto onda ne bi dali šansu i Windows Phone-u?

Izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − 9 =