Motorola: Google je Androidov telohranitelj

Jedan od izvršnih direktora Motorole Stiv Horovic objasnio je da je Googleova uloga u odbrani Androidovog ekosistema izuzetno važna za ovu platformu.

S obzirom na to da je Android najpopularnija mobilna platforma na planeti, pomislili biste da mu ne treba nikakva zaštita, ali neprestana borba oko patenata naterala je Google da stane na čelo odbrane ovog OS-a.

Kupovina Motorole dozvolila je Googleu da dođe u posed nekih od ključnih patenata u mobilnom svetu, a kada je proizvođača telefona prodao Lenovou, gigant za internet pretragu u transakciju nije uključio te iste patente.

Motorolin softver guru Stiv Horovic objasnio je da je to omogućilo kompaniji da se fokusira na proizvod a da tužbe ostavi Googleu.

„Niko ne voli da vodi borbe u sudnici. Ono što je Google uspešno uradio jeste preuzimanje uloge zaštitnika celokupnog ekosistema tako da možemo da prestanemo da upiremo prstima jedni u druge i počnemo da se jednostavno takmičimo na tržištu. Imamo dozvolu Googlea za naše patente tako da nemamo nikakvih problema sa njegovom konsolidacijom i osnaživanjem radi svoje odbrane. Android ekosistem je odlično mesto za nas“, izjavio je Horovic.

Izvor: B92

Related Post