Možda je ovo razlog što vam Android ne radi dobro

Korisnici telefona sa Android 4.4 KitKat verzijom operativnog sistema, obratite pažnju.

MediaTek je zvanično potvrdio postojanje softverskog baga koji je doveo u opasnost nekoliko Android uređaja sa kompanijinim čipsetovima. Proizvođač kaže da ovaj problem pogađa samo uređaje koji koriste Android 4.4 KitKat verziju operativnog sistema.

Problem je prvi prijavio sigurnosni istraživač Džastin Kejs, ranije ovog meseca. Bag može da omogući napadaču root pristup na ranjivom uređaju. „Root korisnici mogu da urade dosta stvari, da pristupe podacima koji su uglavnom zaštićeni, na primer. Mogu i da onesposobe telefon u potpunosi ili da špijuniraju korisnika“, rekao je Kejs.

Iz MediaTek-a kažu da ranjivost proizilazi iz debug funkcije koju je proizvođač telefona trebalo da onemogući pre nego što je počeo sa isporukom uređaja.

“MediaTek tim je upoznat sa problemom. Uglavnom je prisutan na uređajima sa Android 4.4 KitKat operativnim sistemom zbog debug fukcije,” rekao je predstavnik kompanije.

“Kada završe sa testiranjem uređaja, proizvođači treba da onemoguće debug funkciju pre nego što počnu sa isporukom. Međutim, nakon istrage, ustanovili smo da nekoliko proizvođača nije onemogućilo ovu funkciju što je kasnije dovelo do bezbednosnog problema.”

MediaTek nažalost nije objavio dodatne detalje, samo je objavio da se problem javlja na nekoliko uređaja, nekoliko proizvođača, kao i to da je kompanija obavestila te proizvođače telefona, prenosi GSM Arena.

Izvor: mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − ten =