Možda zbog ovog napustite Messenger…

Facebook će uskoro pustiti reklame u Messenger, a od njih nećete moći da se odbranite.

Situacija je prilično jasna i nepovoljna po krajnje korisnike. Facebook će pomnije pratiti o čemu pričamo sa prijateljima, šta u razgovorima spominjemo, kakve slike i linkove šaljemo, kao i sve šta radimo na Facebook News Feed-u. Cilj je da Messenger botove nauči šta volimo, da otkriju šta nam je potrebno i da nam to sve plasira putem reklama kroz Messenger aplikaciju.

U početku kompanije i pojedinci neće moći da šalju reklame svim korisnicima, ali će se to kasnije promeniti. Na osnovu kontekstualne opcije, kao i interesovanja korisnika, Messenger botovi će ciljati samo onu grupu koju plasirani sadržaj zanima.

Robne marke i pojedinci koji su koristili Messenger čet botove odmah mogu da počnu sa slanjem reklama korisnicima koji su koristili njihove usluge, a onda i svim drugim korisnicima Messenger aplikacije, koristeći alate ciljanog reklamiranja.

Reklame će sadržati reklamnu poruku, sliku i link do proizvoda koji se korisniku tj. kupcu nudi. Recimo, ako sa prijateljima budete pričali o poklonu za rođendan za prijatelja i zadržite se na kravatama ili šeširima, u budućnosti ćete dobijate reklame u kojima će vam biti ponuđeni ti proizvodi iz vaše neposredne blizine (grad ili zemlja u kojoj živite).

Izvor: mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + 17 =