MSN Messenger konačno u penziji!

Jedan od omiljenih čet programa trenutno funkcioniše samo u Kini, ali će i tamo biti ukinut do kraja oktobra.

MSN Messenger je u celom svetu ukinut 2013. godine, u maju, kada je Microsoft izvršio njegovu zamenu Skype aplikacijom, koju je kupio za 8.5 milijadi dolara. Danas je Skype zrela, napredna aplikacija, koja funkcioniše na svim platformama i popularna je koliko nekada i MSN Messenger. Nakon 15 godina postojanja Windows Live servis za razmenu instant poruka biće ukinut i u Kini, što će označiti definitivni kraj tog, mnogim korisnicima, omiljenog servisa.

Prema pisanju BBC portala, MSN je nastao 1999. godine kao rival ICQ platformi za četovanje, koju je gurala američka AOL kompanija. Kako se tehnologija razvijala i internet napredovao, tako je MSN dobio opcije poput razmene fotografija, video pozive i igranje igara onlajn. Tokom 2009. godine, kroz Windows Live, koristilo ga je oko 300 miliona korisnika, ali je tokom 2012. godine, kada je Microsoft kupio Skype polako počeo da se “gura” unazad, kako bi se napravilo mesta za novu čet platformu.

Korisnici u Kini poslednji uživaju u MSN Messengeru i njima je u četvrtak, 28. avgusta stigao mejl u kojem ih Microsoft obaveštava da su dani tog čet programa odbrojani. Da bi lakše preboleli rastanak, Microsoft će kineskim korisnicima pokloniti besplatan Skype kredit za korišćenje premijum usluga Skype aplikacije.

Izvor: Benchmark

Related Post