MWC 2015 Microsoft – Noviteti

Stiven Elop je predstavio mnoštvo noviteta,  koje Microsoft priprema za naredni period, ne samo na hardverskom polju. U prvom planu su na prezentaciji bile Lumia 640 i 640 XL koje donose high-end u budžetski orijentisanoj kategoriji sa cenama do 150 evra. Microsoft je demonstrirao i novine na softverskom polju, koje će doneti u ovim telefonima kao što je potpuna integracija Office paketa u okviru Windows Phone 10 platforme.

mic3

Hardverski novitet je ultra-laka preklopiva tastatura. Uređaj je izuzetno tanak, malih dimenzija i lako se sklapa kako bi stao u džep ili torbicu. Ovaj uređaj se povezuje sa Microsoft proizvodima, ali je kompatibilan i sa Android i iOS baziranim uređajima.

mic2

Pored toga prikazan je i najnapredniji 84-inčni ekran-grafička tabla. Microsoft je uspeo da ekran učini izuzetno živahnim, odzivnim uz visoku rezoluciju prikaza kako bi obogatio kompletno iskustvo. Ovaj uređaj će imati pretežno edukativnu i korporativnu orijentaciju.

mic1

Za sam kraj Microsoft je ostavio najupečatljiviji proizvod koji će uskoro videti svetlost dana. U pitanju je Microsoft VR, koga kompanija iz Redmonda naziva HoloLens. Ove uređaj donosi virtuelnu realnost u izuzetno širokom spektru primene, od igara i multimedije, pa sve do biznis i “mainstream” vidova korišćenja.

mic

Izvor: Benchmark

 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × five =