MWC 2015: Predstavljen HTC One M9

HTC je danas na WMC 2015 sajmu zvanično predstavio svoj najnoviji telefon iz gornje klase – One M9. HTC One M9 sa dizajnerske strane umnogome podseća na prošlogodišnji M8, što nije nikako loša stvar, ekran je i dalje 5-inčni 1920 x 1080p LCD, ali su zato kompletne unutrašnje karakteristike telefona izmenjene. Dimenzije telefona su 144,6 x 69,7 x 9,61 mm.

m92

Prvo, HTC One M9 ima Qualcommov Snapdragon 810 osmojezgarni procesor, podržan sa 3GB RAM-a. Baterija telefona je kapaciteta 2840mAh, a tu je i 32GB skladišnog prostora (proširivog preko microSD kartice). Prednja dva BoomSound zvučnika su na mestu, uz Dolby Audio. Naravno, tu je i novi HTC Sense 7 korisnički interfejs, preko Android 5.0 Lollipop softvera.

m9

Svakako najveću izmenu doživele su kamere. Dok su poslednja dva HTC One modela koristila 4MP UltraPixel senzore (koji su žrtvovali rezoluciju zarad poboljšanih performansi u uslovima slabijeg osvetljenja), One M9 ide u drugom pravcu. HTC One M9 dolazi sa 20MP kamerom na poleđini. HTC nije u potpunosti odustao od UltraPixel senzora, koji je sada smešten s prednje strane. Telefon će se pojaviti u prodaji tokom marta, dok će mu cena varirati od tržišta do tržišta.

m91

HTC One M9 svakako deluje kao evolutivna nadogradnja u odnosu na prethodni model, a uskoro ćemo saznati i kako se ovaj telefon snašao u realnom radu i u prvim hands-on testovima.

Izvor: Benchmark

 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =