Na Nokijama radi 75 odsto Android aplikacija!

Nokia je na MWC kongresu, na “Developer Day” konferenciji najavila da sa njenim modifikovanim Android uređajima radi najveći broj Android aplikacija.

Finski proizvđač je obradovao sve one koji razmišljaju o kupovini Nokia X telefona informacijom da se na Nokia X, Nokia X+ i Nokia XL uređajima već može koristiti oko 75 odsto aktuelnih aplikacija za Android. Preostalih 25 odsto može da se prilagodi vrlo brzo.

Iako Nokijini uređaji nisu hardverski posldnja reč tehnologije, jer imaju svega 512 i 768 MB RAM memorije, Nokia obećava da je optimizacija izuzetna i da će aplikacije raditi odlično. Cene ovih telefona su 89, 99 i 109 evra, a na tržištu se očekuju tokom marta.

Neke od aplikacija, koje već rade sa Nokia X serijom, a mogu se instalirati kao .apk fajlovi, jer Google Play nije podržan, su:
– TuneIn Radio
– BBC News
– Wunderlist – To-do & Task List
– Telegram
– WhatsApp Messenger
– LINE: Free Calls & Messages
– Facebook
– Facebook Messenger
– Farm Heroes Saga
– Candy Crush Saga
– Viber
– Vine
– Opera
– WeChat
– Twitter
– Instagram
– Clean Master (Cleaner) – FREE
– Skype – free IM & video calls
– SwiftKey Keyboard (free)
– Swype Keyboard i mnoge druge.

Nokia X serija zasnovana je na Android Jelly Bean 4.1.2 platformi, sa Nokia X softverom 1.0 verzije, koji ne podržava Google Mail, Maps i Chrome, ali ima Here+ besplatne mape i navigaciju (podržana i Srbija), Skype, OneDrive i druge Microsoft servise.

Izvor: Mondo | Autor: Marko Čavić

Related Post