Na odmor sa Google Mapom bez Interneta?

Ako je Vas omiljen izbor navigacije – Google Mapa kada putujete na odmor, sigurno ste upoznati sa cinjenicom da je potrebno da imate Internet da bi ste koristili mape kako u zemlji tako i u inostranstvu. Da bi ste prevazisli ovaj problem i dosli direktno na zeljeno odrediste od polazne tacke, postoje dve opcije: (1) dok imate Interneta ukucate zeljeno odrediste kako bi Vam telefon ucitao potrebne podatke; (2) da preuzmete zeljenu mapu na telefon.

How_to_use_Google_Navigation

Opcija (1) – ucitati krajnje odrediste dok imate Internet

Potrebno je da udjete u aplikaciju Google Maps i da ukucate zeljeno odrediste i odaberete Start navigation. Kada ovo uradite vodite racuna da niposto ne gasite aplikaciju! Ako izadjete, odnosno ako aplikacija ne ostane aktivna u pozadini bice potrebno ponovo da ucitate potrebne podatke za sta ce Vam biti potreban Internet. Takodje, ako u medjuvremenu zelite da promenite odrediste izgubicete potrebne podatke, zbog cega ne savetujemo da radite ikakve promene odredista.

Da bi ste sacuvali bateriju ako imate dosta vremena do narednog skretanja slobodno stavite telefon na airplaine mode da sacuvate bateriju.

Takodje preporucujemo Vam da kupite punjac za kola da mozete da punite telefon u automobilu.

Opcija 2 – offline mape

Opciju  (2)  ne preporucujemo jer Google Maps ogranicava povrsinu koju mozete da selektujete. Povrsine koje mozete da sacuvate su prakticno malo vece povrsine od Beograda, sto nam nije od pomoci kada zelimo da putujemo, npr u Grcku.

Ova opcija je korisna ako ste vec stigli na odmor da mozete peske da trazite sta Vam treba ili kolima ako je nesto u radiusu od 15ak kilometara.

Da bi ste preuzeli i koristili posle mapu dok nemate Internet:

  • pokrenite aplikacije Google Maps na telefonu
  • potrazite grad koji zelite da preuzmete
  • kliknite na zeljen grad koji ste dobili u pretrazi
  • izaberite Downlaod

 

 

Related Post