Najbezbedniji Android telefon

Kada je prošle godine otkriven Stagefright bezbednosni propust, Google i Android proizvođači su obećali da će jednom mesečno obezbeđivati sigurnosna ažuriranja kako bi se korisnici zaštitili od novih potencijalnih napada. Kada je predstavio Priv, svoj prvi Android telefon, BlackBerry se pridružio ostalim proizvođačima u ovoj nameri.

Sada, četiri meseca od kada je Google počeo da isporučuje mesečne zakrpe, BlackBerry ponosno za sebe može da je jedini proizvođač koji ove zakrpe i isporučuje.

BlackBerry je jedini proizvođač koji zakrpe isporučuje bez zakašnjenja, odmah nakon što ih Google objavi. Martovsko ažuriranje su Priv korisnici dobili 7. marta. Ostali proizvođači koji nisu imenovani stalno kasne sa isporukom ažuriranja. Naravno, ovde treba imati na umu da BlackBerry trenutno ima samo jedan Android uređaj, tako da je obezbeđivanje zakrpa za ovu kompaniju jednostavno.

Nažalost, BlackBerry Priv još uvek koristi Android Lollipop verziju, dok se Marshmallow update očekuje u narednom periodu.

izvor: Mondo.rs

Related Post