Najbolji način da se sakrije lokacija na društvenim mrežama

Evo šta bi trebalo da uradite ukoliko ne želite da društvene mreže, Facebook, Twitter, Instagram i Snapchat uz svaku vašu objavu odaju i lokaciju sa koje ste ih poslali.

Ukoliko dodajete lokaciju uz objave na Facebooku i Twitteru, te društvene mreže će ih zapamtiti i automatski dodavati uz iduće objave.

Iako objavljuju samo mesto, ne i tačnu adresu, postoji nekoliko razloga zašto je pametno sakriti ove informacije. Lokaciju možete da sakrijete direktno pri objavi na obe društvene mreže. Kliknite na sličicu za lokaciju ispod polja za unos i proverite da li je objava lokacije aktivna.

Za razliku od Facebooka i Twittera, Instagram ne deli vašu lokaciju automatski. Ipak, slike učitane pre avgusta 2015. godine mogu da budu pod uticajem “baga” koji prikazuje lokaciju bez vašeg znanja. Sakrijte je tako što ćete kliknuti na polje za unos objave i potom odaberete opciju Delete Location.

Snapchat se od prethodne trojke razlikuje po tome što ne deli lokaciju na isti način. Ali, Geofilter može da uputi na to gde se nalazite. Zato dobro razmislite želite li da ga koristite.

Izvor: rs.n1info.com

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − ten =