Najbolji poklon “ajfonovcima” je – Android?

Šta pokloniti korisnicima iPhone telefona tokom predstojećih praznika? Ako pitate Erika Šmita, jednog od vodećih ljudi Google imperije, najbolji poklon je smartfon sa Googleovim operativnim sistemom Android.

U najnovijem postu na svom Google+ profilu Erik Šmit je 24. novembra postavio neobičan “Erikov vodič: Prelazak sa iPhonea na Android”.

“Mnogi od mojih ‘iPhone prijatelja’ prelaze na Android. Najnoviji telefoni kao što su Samsung (Galaxy S4), Motorola (Verizon Droid Ultra) i Nexus 5 (AT&T, Sprint, T-Mobile) imaju bolje ekrane, brži su i imaju mnogo interaktivniji interfejs. Oni su najbolji božićni poklon za iPhone korisnike”, napisao je Šmit na svom Google+ profilu.

“Evo nekoliko koraka koje preporučujem da napravite prilikom zamene. Baš kao što su korisnici PC-a prešli na Mac računare i nikada se nisu vratili, tako ćete i vi preći sa iPhonea na Android i nikada se nećete vratiti nazad, jer će sve vaše biti sačuvano na cloudu, a postoji i još mnogo drugih izbora za vas”, dodao je on uz napomenu da osamdeset posto korisnika na svetu, prema poslednjem istraživanju, podržava Android.

Šmit je potom objavio detaljna uputstva o tome kako što bezbolnije preći sa iPhonea i iOS-a na Android, a da pritom budu sačuvani svi željeni podaci korisnika i svi njihovi nalozi budu obezbeđeni.

Svoj post završio je i preporukom da je bolje koristiti Googleov pretraživač Chrome nego Appleov Safari.

“Brži je i bolji na mnogo načina. I besplatan je”, piše Šmit. Još uvek nije poznato čime je izazvan njegov, do sada retko ovako neposredan, napad na konkurentsku kompaniju Apple i njihove proizvode.

“Erikov vodič: Prelazak sa iPhonea na Android” u celosti možete pročitati OVDE.

Izvor: B92

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − 5 =