Najbolji smartfoni 2013. godine u Evropi

Praznična sezona se približava, pa su poznati mediji i portali širom sveta počeli da izbacuju svoje liste najboljih smartfona za 2013. godinu. Prvi je svoju predstavio britanski Telegraph.

Urednik rubrike Tehnologije u jednom od najpoznatijih listova na svetu sastavio je listu 16 najboljih smartfona, Top 10 + šest ostalih, koja je nastala na osnovu interesovanja čitalaca tokom godine, kvaliteta telefona i njihovih karakteristika, a na njoj su zastupljeni svi – Android, iOS i Windows Phone.

Za naše tržište lista je prilično neobična, jer nema modela poput LG G2, Galaxy S4 mini ili nekih Prestigio i Huawei uređaja, koji su u Srbiji popularni. Ipak, ovo je tek prva takva lista koja nas očekuje do kraja godine, a MONDO portal će tradicionalno i ove godine, u drugoj polovini decembra predstaviti svoju Top 10 listu najboljih smartfona po mišljenju reakcije. Pre nego što pogledate ovu listu možete se podsetiti kako je izgledala lista najboljih telefona po izboru MONDO redakcije za 2012. godini.

Telegraph je nabrojao telefone po slobodnom redosledu, ne navodeći koji telefon je najbolji ili zašto je neki model bolji od drugih. Najbolji smartfoni po izboru redakcije su:
– iPhone 5S
– iPhone 5C
– Sony Xperia Z1
– Samsung Galaxy S4
– HTC One
– HTC One mini
– Samsung Galaxy Note 3
– Motorola Moto G
– LG Nexus 5 i
– Nokia Lumia 1520.

Od ostalih najboljih telefona izdvojili su:
– Nokia Lumia 925
– Huawei Ascend P6
– BlackBerry Q10
– LG Nexus 4
– Sony Xperia Z i
– Nokia Lumia 1020.

Izvor: Mondo | Autor: Marko Čavić

Related Post