Najjača ponuda mobilnih telefona

Evo koji su telefoni, tableti i ostali prenosivi uređaji premijerno prikazani na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija (MWC) u Barseloni.

Nokia

01
Najveći iskorak u svom poslovanju napravila je Nokia, koja je predstavila liniju X mobilnih telefona, odnosno sa operativnim sistemom Android. Modeli X, X+ i XL dolaze sa malo slabijim hardverom i pristupačnom cenom.

Blackphone

02
Kao što je i najavljeno, najsigurniji telefon je imao premijeru prvog dana sajma. Napravljen od nekoliko kompanija, donosi modifikovanu verziju Androida sa naprednim softverom koji omogućava enkripciju poziva, poruka i ostalih podataka na telefonu.

Lenovo
07
Kineski proizvođač se ozbiljno uključio u trku za tržište mobilnih telefona i to sa modelima S850, S660 i S860 koji ima bateriju od čak 4000 mAh. Tu je i Anroid tablet Yoga 10 HD+ sa fullHD ekranom i povećanim kapacitetom baterije.
LG
03
Još jedan južnokorejski gigant je imao nekoliko premijera na MWC-u. Od njih smo dobili G2 Mini, umanjenu verziju odličnog G2 modela i drugu generaciju G Pro. Tu su i jeftini modeli i serije L sa najnovijom verzijom Androida.
HTC
04
Iako je izostala premijera One 2 telefona, tajvanska kompanija predstavila je jeftiniji model Desire 816. Pored toga, najavili su početak proizvodnje nosivih uređaja, što znači da uskoro stižu pametne narukvice i satovi iz HTC-a.

Huawei
08
Kineski proizvođač iskoristio je MWC da predstavi veliki broj novih uređaja poput telefona Ascend G6, tableta Media Pad X1 dijagonale sedam inča
i Media Pad M1 sa ekranom od osam inča. Tu je i pametna narukvica Talkband B1.

Sony

05
Japanski proizvođač je nastavio sa svojom Xperia Z linijom predstavivši Z2 telefon, sa fullHD ekranom i kamerom od 20,7 megapiksela i tabletom Z2 koji je debeo tek 6,4 milimetra i težak manje od 500 grama.

Samsung

06
Od južnokorejske kompanije dobili smo petu generaciju Galaxy S telefona koja dolazi s meračem otkucaja srca, čitačem otiska prstiju, a novi model je otporan na vodu. Tu je i novi pametni sat Gear 2.

Izvor: 24 sata

Related Post