Najpopularniji telefoni u Srbiji – iznenadiće vas!

Jedan proizvođač je bez premca!

Srbija voli Samsung, ako je verovati istraživanju koje je sprovela kompanija AppBrain. Ova kompanija napravila je statistiku najkorišćenijih Android uređaja za većinu država u svetu, zaključno sa 5. oktobrom 2017. godine, na osnovu isporučivanih reklama, koje su prikupile podatke o uređajima na koje su plasirane (kako vam sad zvuči čuvanje privatnosti koje stalno spominjemo?!) i iPhone i Windows Phone nisu obuhvaćeni istraživanjem.

Srbija je jedna od zemalja u kojim AppBrain isporučuje reklame i sudeći po statistici Samsung je apsolutni šampion popularnosti. Svih 10 najpopularnijih uređaja dolaze iz Južne Koreje, a u pitanju su, uglavnom jeftiniji i modeli srednje klase. Zanimljivo je da u Srbiji nema nijednog premijum uređaja u prvih 10 najpopularnijih, makar ne novijeg, što svakako pokazuje našu kupovnu moć, jer većina zemalja u regionu u Top 10 ima i jedan ili više premijum modela.

Najpopularniji telefoni u Srbiji su, po AppBrain-u:

Najpopularniji telefoni u Srbiji (5. oktobar 2017).

Kao što vidite Huawei P8 Lite je jedini smartfon model, koji je uspeo da prekine Samsung lanac, a vremešni Galaxy S3 je još uvek u Top 3 po popularnosti. Sećamo se, taj model je bio prvi koji je i kod nas dočekan u redovima, pred premijeru…

Izvor: mondo.rs

Related Post