Najsigurniji telefon na svetu

Blackphone je prema njegovim tvorcima jedini telefon u koji se možete pouzdati što se privatnosti i bezbedne komnikacije tiče.

Pametni telefoni i napredak tehnologije trebalo je da nam olakšaju život, a umesto toga potpuno smo izgubili privatnost, kažu u najavi Blackphona njegovi tvorci. “Čovek i podaci postali su jedno”, dodaju oni.

Blackphone je zasnovan na Android operativnom sistemu, ali mu je dodata PrivateOS nadogradnja, koja ga čini bezbednim za komunikaciju. Na njegovom razvoju radili su mnogobrojni programeri, kriptografi, stručnjaci za bezbednost i eksperti za zaštitu privatnosti iz celog sveta. Kompanije Silent Circle i Geeksphone tvrde da je to jedini telefon koji vam omogućava da u potpunosti kontrolišete svoju privatnost i zaštite se od svega onoga što bi moglo da je ugrozi.

Ovakav smartfon ima mogućnost pozivanja i prijema poziva, razmene poruka, video četovanja, preuzimanja i slanja fajlova bez skladištenja bilo koje informacije na samom telefonu i korišćenje sigurna VPN konekcije. Većina stvari i načini na koji telefon funkcioniše ostaju neobjašnjeni, ali izumitelji novog smartfon koncepta i bezbednog Android softvera održaće konferenciju i premijeru telefona u Barseloni, 24. februara, na kojoj će biti i MobIT, pa ćemo vam tada i saopštiti više detalja o ovom neobičnom pametnom uređaju.

Izvor: Mondo

Related Post