Nakon skandala sa hakovanjem, Verizon želi milijardu dolara popusta na kupovinu kompanije Yahoo

Ne tako davno, Verizon je ponudio 4,8 milijardi dolara kako bi kupio Yahoo, ali od tada se mnogo toga izdešavalo. Yahoo je pre dve nedelje potvrdio da je bio žrtva velikog hakerskog napada tokom 2014. godine, kada je kompromitovano preko 500 miliona korisničkih naloga. Takođe, nedavno je otkriveno da je Yahoo skenirao mejlove svih svojih korisnika po nalogu američkih bezbednosnih agencija. Svi ovi događaji uticali su na to da Verizon preispita svoju ponudu za kupovinu Yahooa, a veruje se da kompanija sada traži umanjenje od milijardu dolara na prvobitno ponuđenu cenu.

Verizon je smatrao da će kupovinom Yahooa, i njegovim spajanjem sa avojom AOL jedinicom imati dovoljno snage da se suprotstavi na tržištu kompanijama Google i Facebook. Ono što posebno brine Verizon jeste činjenica da je Yahoo previše izložen oku javnosti i da je umešan u previše skandala, što je uticalo na ukupnu vrednost Yahooa, pa Verizon razmatra smanjenje cene akvizicije ili čak kompletno odustajanje od kupovine.

S druge strane, Yahoo ne odustaje od prvobitnog dogovora i akvizicije po ceni od 4,8 milijardi dolara, poručujući Verizonu da je dogovor postignut i da nema legalnih osnova da se zahteva popust u ovom trenutku, kako izveštava New York Post.

Ni Yahoo ni Verizon nisu zvanično komentarisali ove navode.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 2 =