NE MORATE VIŠE ZNATI MATEMATIKU: Samo uslikate zadatak u svesci, i ova APLIKACIJA ga sama reši!

Matematika nije svakome jača strana, ali postoji aplikacija koja će vas pretvoriti u Arhimeda, čak ako niste ni dotaknuli kalkulator u zadnjih 20 godina. “MathPix” je aplikacija koja vam daje sve potrebne odgovore za bilo koji zadatak iz matematike, a pri tom i objašnjava kako je došla do njih.

Radi se o besplatnoj aplikaciji za iOS koja vam omogućava da samo uperite kameru vašeg pametnog telefona u bilo koji matematički problem i u sekundi ćete znati odgovor, bez obzira o čemu se radi – najobičnijem sabiranju ili kompleksnoj jednačini. MathPix rešava i razlomke, korene, logaritme, trigonometriju, integrale i beskrajne serije.

Sve što trebate da učinite jeste da “uhvatite” jednačinu između zagrada koje se pojave na ekranu telefona, nešto poput skeniranja QR koda. Aplikacija koristi tehnologiju prepoznavanja slika kako bi identifikovala brojeve i znakove, tako da je možete koristiti i za rukom pisane zadatke.

mathpix

Nudi čak i objašnjenja komplikovanih problema, i to korak po korak, tako da ako morate da pokažete svoj rad i način kojim ste došli rešenja, moći ćete i to. Ipak, za učenike je preporučljivije da je koriste kao sredstvo za učenje nego sredstvo za varanje!

“MathPix” je razvio doktorant na Stanfordu, Nikolas Himinez, uz pomoć kolege Pola Ferela. Aplikacija se nudi kao besplatan alat za obrazovanje, ali već je možemo videti kao predmet mržnje nastavnika matematike širom sveta.

Izvor: Srbija danas.com

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + ten =