Ne nasedajte na novu Facebook prevaru

Korisnici Facebooka masovno dele upozorenje da su skoro svi nalozi hakovani i nude savet kako izbeći novu prevaru koja se zove Facebook Cloning.
Ukoliko primetite bezbednosno upozorenje na ovoj društvenoj mreži o “prevarantskoj” taktici koja se zove Facebook Cloning, evo o čemu je reč.

Cloning je zlonamerna taktika u kojoj se vaše dostupne informacije i fotografije preuzimaju sa vašeg Facebook naloga i koriste za kreiranje novog profila sa vašim imenom.

Ipak, informacija da su svi nalozi hakovani nije sasvim tačna jer osobe koje “kloniraju” vaše informacije i fotorgafije to rade samo sa onim koje su javne. Tako da se ne može reći da je to slučaj klasičnog hakovanja.

Međutim, prevaranti mogu da koriste vaš duplirani nalog i stupe u kontakt sa vašim prijateljima (koji će misliti da razgovaraju sa vama).

Najbolji način da sprečite mogućnost kloniranja vašeg naloga jeste da u podešavanjima privatnosti sve informacije i fotografije označite kao privatne i namestite da ne mogu da ih vide osobe koje ne poznajete.

Izvor: B92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − three =