Neće svi Windows Phone telefoni imati podršku za Windows 10 for Phones Preview

Nema sumnje da je Windows 10 for phones preview jedan od najiščekivanijih proizvoda za Windows Phone fanove, međutim, neki od njih bi mogli biti razočarani kada novi technical preview bude objavljen.

Gabrijel Aul, šef Windows Insider programa, rekao je u kratkom tvitu da kompanija sada radi na listi podržanih uređaja, što jasno ukazuje na to da neće svi uređaji koji pokreću Windows Phone biti u stanju da instaliraju technical preview. Za sada nema detalja o tome koji su to uređaji koji neće moći da isprobaju beta verziju nove platforme, ali svi misle da se radi o low-end modelima.

Microsoftu je potrebno da se preview testira na svakom modelu koji pokreće Windows Phone kako bi se ispravile greške i drugi eventualni problemi, te ovakva odluka svakako nije dobra. Džoe Belfior je rekao da iako će svi Windows Phone telefoni dobiti Windows 10 kada izađe, nekima će možda nedostajati neke funkcije zbog hardverskih ograničenja. On je nagovestio da uređaji poput Lumia 520 telefona, iako je broj jedan Windows Phone model na tržištu, neće moći da obezbede puno Windows 10 iskustvo.

Izvor: Benchmark

Related Post