Nemate dovoljno memorije? Google će to rešiti!

Telefoni postaju sve brži, dolaze sa ekranima veoma visoke rezolucije, velikom količinom memorije…

Međutim, jedna stvar koja ne napreduje toliko brzo kao ostale je interna memorija telefona. Relativno skoro, proizvođači su počeli da sa 16GB prelaze na 32GB kada su „osnovne“ vezije uređaja u pitanju.
Aplikacije postaju sve veće i zahtevnije pa tako korisnici vrlo brzo ostaju bez slobodne interne memorije.

Google je rešio da problem ukloni u potpunosti na jedan vrlo jednostavan način. Kako određeni izvori tvrde, kompanija već godinu dana radi na opciji koja ovih dana polako dolazi do korisnika putem Google Play Store prodavnice.

Ova jednostavna alatka bi trebalo da obaveštava korisnike o aplikacijama koje su instalirane putem Play Store-a, a koje korisnik retko koristi ili ne koristi uopšte. Predlagaće njihovo uklanjanje sa uređaja.

Sve funkcioniše vrlo jednostavno: Kada pokušate da instalirate neku veliku novu aplikaciju a nemate dovoljno slobodne memorije na telefonu, alatka će vam predložiti koje aplikacije od instaliranih bi trebalo ukloniti kako bi se oslobodila memorija, piše Phone Arena.

Odličan potez Google-a, rekli bismo. Korisnicima koji imaju telefone sa vrlo malom internom memorijom će ovo dobro doći.

Izvor: Mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 3 =