Neobična ponuda Fejsbuka i Epla svojim radnicama

LOS ANĐELES – Dva giganta Silicijumske doline, Fejsbuk i Epl, poznati i kao inovatori na polju menadžmenta, odlučili su da ženema koje rade za njih plate veštačku oplodnju i tako ih oslobode teške dileme “porodica ili karijera”.

Kako prenosi televizija NBC Njuz, nova pogodnost će zaposlenim ženama u ove dve kompanije omogućiti da odgode brigu o potomstvu tako što će, o trošku poslodavca, zalediti svoje jajne ćelije.

Fejsbuk i Epl, čija je želja da privuku što više talentovanih žena u svoj sektor, te im omogućiti da nesmetano grade karijeru bez da pritom moraju da žrtvuju porodicu, planiraju da izdvoje do 20.000 dolara za pokrivanje medicinskih troškova zamrzavanja jajašaca.

trudnoca-trudnica_620x0

NBC News navodi da je Fejsbuk nedavno počeo da primenjuje program plaćanja medicinskih postupaka, a da će Epl to učiniti od januara 2015.

Zamrzavanje jajnih ćelija je proces koji godinama postoji. Zahvaljujući njemu, žene dobijaju priliku da rađaju i u periodu u kojem obično nisu više plodne.

Mnoge žene prinuđene su da biraju između porodice i karijere, jer su upravo najplodnije godine za rađanje one u kojima se od njih očekuje da se najviše založe na poslu.

Istraživanje koje je objavio BiznisVik pokazalo je da od 183 žene koje su zamrznule svoje jajne ćelije, njih 19 odsto je reklo da bi decu rodile ranije da je poslodavac bio spreman da im izađe u susret.

Izvor: Vecernje Novosti

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − seventeen =