Netflix HDR podrška za telefone stiže uz LG G6

Netflix je jedna od vodećih svetskih kompanija kada je u pitanju online video strimovanje, ali i dalje nastavljaju da poboljšavaju svoju ponudu. Mnogi pretplatnici su se pitali kada će kompanija početi HDR strimovanje na telefonima, a sada im je Netflix odgovorio na to. Kompanija je potvrdila na Svetskom mobilnom kongresu u Barseloni da će početi da podržava HDR strimove na telefonima uz LG G6 telefon.

“Počevši sa LG G6 telefonom koji podržava Dolby Vision i HDR 10 strimove, Netflix će podržavati HDR na mobilnim uređajima” rekao je Netflix CEO Rid Hastings tokom MWC 2017 događaj. Kompanija već nudi HDR strimove, ali u cilju povoljšanja vizuelnog kvaliteta korisnici su prvo morali da kupe skup televizor koji ima podršku za HDR, jer u drugom slučaju neće moći da vide razliku na običnom televizoru.

Međutim, HDR podrška na kompatibilnim telefonima dolazi uz LG G6. Hastings takođe otkriva da kompanija radi na novoj inovativnoj tehnologiji kodiranja kojom bi se obezbedio poboljšan kvalitet videa.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post