Nezvanična aplikacija omogućava strimovanje PS4 igara na PC

Igre sa PlayStation 4 konzole će uskoro moći da se strimuju na računare uz pomoć aplikacije koja takođe obezbeđuje i podršku za miša i tastaturu, iako još uvek nije dovoljno razvijena. Jedna od funkcija koju je implementirao Sony je mogućnosti strimovanja igara sa PlayStation 4 konzole na PlayStation Vita. Radi se o funkciji koja je prisutna već neko vreme, ali je malo iskorišćena jer je prodaja PlayStation Vita konzole opala i mali broj ljudi je koristi i dalje.

Developer koji sebe naziva Twisted, radi na aplikaciji nazvanoj Remote Play PC koja bi donela upravo ovakvu funkcionalnost. Njegov rad je zasnovan na aplikaciji za Android koja radi istu stvar, ali sa mnogo manje opcija.

Twisted radi na aplikaciji već neko vreme i uspeo je u onome što je trebalo Sony da uradi. Podsetićemo se da je Microsoft već obezbedio korisnicima mogućnost da strimuju igre sa Xbox One konzole na Windows 10 računare. Trenutno je podržan samo kontroler za Xbox One, ali bi i to moglo da se promeni. Remote Play PC takođe donosi podršku za PlayStation kontroler.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + nine =