NIŠTA OD POMOĆI! Apple neće moći da pomogne svojim korisnicima oko OVIH aplikacija!

Mnogi ljubitelji Ajfona izrazili su nezadovoljstvo zbog toga što ne mogu da obrišu aplikacije koje dolaze sa svakim uređajem, a uprkos tome što je najavljeno da će iOS 10 ponuditi ovu mogućnost, čini se da se čuvena kompanija predomislila, te je sada ipak potvrdila da to neće biti slučaj.

Krejg Federigi, potpredsednik u Eplu, obelodanio je da će aplikacije i korisnički podaci iz njih biti obrisani, ali da će sam kod aplikacije ostati prisutan.

Kao razlog zbog kog je nemoguće kompletno brisanje aplikacija navode to što su one ubačene u samu srž iOS operativnog sistema, a sve zbog sigurnosti korisnika i njihovih podataka.
Ovo predstavlja i glavni razlog što se aplikacije za vremensku prognozu, notes, mejl i druge, ažuriraju zajedno sa novom verzijom iOS sistema, a ne preko “App Store” kao ostale aplikacije.

apple-no-delete

Pa tako, ikonice koje će korisnici moći da uklone su: Calendar, Compass, Contacts, FaceTime, Find My Friends, Home, iBooks, iCloud Drive, iTunesStore, Mail, Maps, Music, News, Notes, Podcasts, Reminders, Stocks, Tips, Videos, Voice Memos, Watch app, Weather.

Sve navedene aplikacije će se ponovo naći na “App Store” odakle će korisnici ponovo moći da ih instaliraju ukoliko to požele.

Izvor: Srbija danas.com

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − 6 =