Nokia 9 sertifikovan, nova fotografija pokazuje pet kamera na poleđini!

Iako se o Nokia 9 modelu govori već više od godinu dana, telefon još uvek nije zvanično predstavljen. Uređaj, koji bi trebalo da bude Nokijin prvi pravi premijum telefon, bi ipak mogao uskoro postati realnost.

Razlog ovoga je što je Nokia 9 sertifikovan u Kini, a pojavila se i hands-on fotografija koja pokazuje poleđinu uređaja na kojoj se vidi pet kamera. Iako osoba, koja je objavila fotografiju, uređaj naziva Nokia 9, u prošlosti smo imali informacije da bi se uređaj mogao zvati i Nokia 10. Međutim, ovo su za sada samo nagađanja i sa sigurnošću ne možemo da znamo ništa dok telefon ne bude zvanično objavljen.

Do sada smo imali priliku da vidimo nekoliko telefona sa tri kamere na poleđini, dok su modeli sa četiri kamere najavljivani ali još uvek nisu predstavljeni. Ipak, pet kamera na poleđini je potpuno novi nivo i prema svemu sudeći dolazeći telefon je ono što je HMD Global spremao poslednjih meseci.

Iako nije potvrđeno, deluje da je poleđina telefona izrađena od stakla (sudeći po vidljivim mrljama od prstiju), načinu kako je zaobljen po ivicama i koliko je reflektivan. To Nokia 9 model stavlja još više u premijum teritoriju.

Ono što se očekuje od telefona i što su neke ranije glasine sugerisale, jeste Snapdragon 845 čipset, 6.01-inčni displej, 8GB RAM-a i 256GB skladišnog prostora. Pominje se i Gorilla Glass 5 zaštita, pa čak i senzor otiska prsta u ekranu. Sve bi trebalo da napaja 3900mAh baterija.Ukoliko se sve navedene specifikacije ispostave kao tačne, Nokia 9 bi mogao biti odličan premijum model, a s obzirom na sertifikaciju verovatno je da nećemo čekati joiš dugo na njegovo predstavljanje.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =