Nokia radi na još dva smartfona na Androidu?

Dok svi očekuju predstavljanje prvog Nokijinog pametnog telefona, Nokije X, na Mobile World Congressu u Barseloni, finska kompanija radi na još dva smartfona, koji će takođe koristiti Googleov operativni sistem.

Kineska stranica tech.qq.com je došla u posed mejlova iz kojih se jasno vidi da Nokia radi na još dva smartfona na Androidu, pored Nokije X.

Nokia želi da vidi kakav će odgovor kupaca biti na model X, a potom uz njega na tržište planira da plasira još dva Android uređaja i to u maju ili junu. Jedan od tih smartfona nosi kodno ime XX, dok kodno ime drugog uređaja nije poznato.

Finski proizvođač bi Nokiju X trebalo da predstavi 24. februara.

Očekuje se da će Nokia X posedovati će 4-inčni ekran rezolucije 800 x 480 piksela, 1,2GHz dual core Snapdragon 200 procesor, 512MB RAM-a, zadnju kameru od 5 megapiskela, Bluetooth 4.0, 4GB interne memorije, a koristiće operativni sistem Android 4.4.

Osim toga, imaće dva SIM slota, a biće dostupna u nekoliko različitih boja.

Nokia X će koristiti Android, ali sa drugačijim interfejsom. Spekuliše se da korisnici neće moći da koriste uslugu Google Play i aplikacije dostupne putem ove platforme zato što je finska kompanija spremila sopstvene alternative. Nokia i Microsoft će umesto toga ponuditi svoje aplikacije za Facebook, Twitter i Here Maps.

Izvor: B92

Related Post