NOSTALGIJA Telefoni koje su svi voleli

Pre samo desetak godina mobilni telefoni su se značajno razlikovali, od hardverskih karakteristika preko dizajna, pa sve do mogućnosti. Sada, kada tržištem dominiraju Android i iOS uređaji, stariji će se sa osmehom setiti ovih pet telefona.

Nokia 3210

nok

Prvi telefon generacije. Nakon njega su se pojavili brojni, možda čak i značajniji modeli, ali 3210 je bio apsolutni hit među korisnicima. Izdržljiv, simpatičan i praktičan, imao je tri igrice i mogućnost promene melodija, što je u to vreme bila prava retkost.

Godina: 1999

Cena: 450 evra

Sony Ericsson K800i

ser

Ni ove kompanije više nema, makar ne u ovakvom “sastavu”, ali teško da možete da zaboravite telefon sa posebnim tasterom za fotografisanje i poklopcem za senzor sa zadnje strane. Možda sada izgleda smešno, ali čak i Džejms Bond je fotografisao ovim uređajem u jednom od svojih filmova.

Godina: 2006.

Cena: 450 evra

Nokia N95

n95

Nekadašnji gigant je imao dominirao tržištem “običnih” i “pametnih” telefona, a među prvima je bio ovaj model koji je radio na S60/Symbian operativnom sistemu. Imao je kameru od pet megapiksela, mogućnost povezivanja na Wi-FI, radio i GPS.

Godina: 2007.

Cena: 500 evra

BlackBerry Bold

bb

Nakon što je iPhone ušao na tržište telefona, nekadašnji RIM je predstavio seriju Bold 9000 koji je nudio HSDPA brzinu mobilnog interneta, mogućnost proširivanja sa SD karticom i QWERTY tastaturu za lakšu komunikaciju među korisnicima.

Datum: 2008.

Cena: 550 evra

HTC Desire

htc

Prvi “pravi” Android uređaj isticao se iz mase zbog jednostavnog dizajna, par hardverskih tastera i track senzorom za lakše korišćenje. Radio je solidno uz procesor od 1 GHz i starijim verzijama ovog operativnog sistema.

Datum: 2010.

Cena: 600 evra

Izvor: Blic.rs

 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 16 =