Nova Facebook aplikacija teška svega 252KB

Facebook je oduvek želeo da bude na usluzi i ljudima sa slabim internet konekcijama, a sada je ponudio ovim korisnicima i namensku aplikaciju koja nosi naziv Facebook Lite.

Ova aplikacija koja je za sada dostupna samo na Android telefonima i u određenim zemljama, “teška” je svega 252 KB, i dizajnirana je posebno da radi na 2G mrežama i u oblastima gde je povezivanje slabo.

Ova aplikacija je bazirana na Snaptu verziji Facebooka koji radi na običnim telefonima, ali uz dodate funkcionalnosti kao što su obaveštenja i integracija kamere.

fbl1

TechCrunch izveštava da je aplikacija već pokrenuta kao test u nekoliko zemalja u Africi i Aziji prošle nedelje, ali i da šira objava za sada nije sigurna.

Za Facebook se odavno zna da njihova budućnost leži u mobilnom prostoru, ali ukoliko žele da nastave rast, moraju da privuku i korisnike u zemljama gde je internet veoma slab.

Prema predviđanjima, prodaja smartfona će porasti za 15 posto ove godine, a Bangladeš, Nigerija i Vijetnam su među najbrže rastućim zemljama za usvajanje novih smartfona, pa nikog ne treba da čudi što su na listi za objavu Facebook Lite aplikacije.

Izvor: B92

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + fifteen =