NOVI RAT NA POMOLU? Samsung i Google u svađi

Samsung želi da ostane dosledan svojim idejama i dizajnu, i nije na Google-u da diktira u kom pravcu će se ova kompanija razvijati, niti gde će trošiti svoj novac. Internet gigant nije zadovoljan što Samsung više novca ulaže u pametne satove sa Tizen OS

Dva IT giganta, Google i Samsung ponovo su naišli na nesuglasice. Naime, izvršni direktor Google-a, Lari Pejdž, nije zadovoljan što Samsung forsira Tizen operativni sistem na njihovim pametnim satovima.

Izgleda da udruživanje sa kompanijom LG prilikom lansiranja Android Wear-a nije dovoljna kako bi Pejdž bio zadovoljan. Navodno je sastanak između njega i potpredsednika Samsunga, Džej Lija ranije ovog meseca bio veoma napet. Prilikom ovog viđanja, Leri je otkrio svoje nezadovoljstvo time što Samsung ulaže mnogo više u pametne satove koji su bazirani na Tizenu (Gear 2 i Gear Fit) nego na one koje pokreće novi Android Wear.

Južnokorejski gigant je objavio da će Tizen imati veliku ulogu u budućim planovima kompanije, iako su odložili pojavljivanje prvog pametnog telefona sa ovim operativnim sistemom.

and

Samsung želi da ostane dosledan svojim idejama i dizajnu, i nije na Google-u da diktira u kom pravcu će se ova kompanija razvijati, niti gde će trošiti svoj novac. Pejdž i Li su se takođe raspravljali o tome kako bi Android trebalo da izgleda, a Google je i povodom ove teme izrazio svoje nezadovoljstvo.

Naime, internet gigant je urgirao da Samsung prestane sa razvojem aplikacija koje neodovoljivo podsećaju na ono što Google već ima u ponudi.

Iako su se odnosi između dve čuvene kompanije u poslednje vreme znantno popravili, ovo je ipak dokaz da oni još uvek imaju nesuglasice u nekim veoma bitnim pitanjima.

Izvor: Telegraf

Related Post