Novi screenshot-ovi Windowsa 10 ukazuju na nove Preview funkcije

Zahvaljujući novim procurelim fotografijama, sada imamo više novih detalja o novinama koje Microsoft sprema u narednom Windows 10 Preview buildu. Screenshotovi, koji su se pojavili, načinjeni su na Windows 10 Technical Preview buildu 9879, ali još nije poznato da li će baš ovo biti verzija koja će korisnicima biti predstavljena narednog meseca.

w2

w3

U svakom slučaju, jedna od aplikacija na kojoj Microsoft radi, uključuje File Explorer. Microsoft želi da file manager ima veću ulogu i bude funkcionalniji u Windowsu 10. Za sada, fajlovi nisu spremni, ali u narednom test buildu kompanija bi mogla predstaviti opciju za pinovanje omiljenih fajlova i foldera u “Home” sekciju, za lakši pristup. Slična opcija će biti dostupna i za Recycle Bin, pa ukoliko želite da vidite ranije uklonjeni fajl, korisnik će ovoj opciji moći lako da pristupi.

w4

S obzirom da se Windows 10 bazira ba povratnim informacijama korisnika, Internet Explorer će dobiti poboljšanja na ovo polju. Internet Explorer 12 još uvek nije spreman za javno testiranje, ali Microsoft se nada da će dobiti povratne informacije od korisnika u vezi sa implementiranim funkcijama.

w5

Dolazeći apdejt bi trebalo da ima novu opciju u formi smajlija, koji će testerima omogućiti da kompaniji kažu da li im se određena funkcija dopada ili ne. Sličan sistem povratne informacje se već koristi za Office Preview. Task View i Search ikonice, smeštene u taskbaru, dolaze sa opcijom da budu ukonjene/onemogućene, pa ukoliko preferirate da desktop držite čistim, sada ćete biti u prilici da to i primenite. Na kraju, Modern aplikacije će takođe dobiti ažuriranje, sa novim menijem koji podseća na Windows Phone.

 Izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + 3 =