Novi Tošibini tableti s olovkom na Windows 8.1 platformi

KOMPANIJA Toshiba predstavila je dva nova tablet uređaja na “Windows 8.1 Update with Bing” platformi: 10,1-inčni (25,65 cm) Encore 2 Write WT10PE-A i 8-inčni (20,32 cm) Encore 2 Write WT8PE-B. Oba modela imaju Tru Pen olovku koja korisnicima donosi veću kontrolu i preciznost u radu sa tablet računarom – prilikom hvatanja beleški na sastancima ili predavanjima, pravljenja skica i obrade fotografija, rečju – u svim prilikama u kojima je prirodnije i jednostavnije pisati rukom.

Novi Encore 2 Write modeli su kompaktni i pogodni nošenje bilo gde, a snažna Intel Atom platforma obezbeđuje performanse koje korisnicima omogućuju da maksimalno iskoriste svoje vreme. Uz oba uređaja dobija se besplatna jednogodišnja pretplata na paket “Microsoft Office 365 Personal”, uz mogućnost sinhronizovanja One Note aplikacije sa drugim uređajima preko informatičkog oblaka, čime se dobija dodatna dimenzija povezanosti preko interneta.

wind1

Tru Pen olovka je dizajnirana ergonomski, komotna je za držanje u ruci i u dužim vremenskim intervalima zato što je osetljiva na pritisak, pa korisnicima daje punu kotrolu prilikom pisanja ili crtanja. Na oba nova modela tablet uređaja postoje specijalna ležišta za odlaganje olovke, tako da je ona uvek pri ruci kada treba pribeležiti ideju ili štiklirati listu zadataka i prioriteta.

Sa baterijom koja traje do 8,5 sati i 2 GB memorije, Encore 2 Write modeli pokrivaju ceo dan u pokretu bez potrebe za dopunjavanjem baterije. Korisnici mogu da zabeleže scene i akcione momente u visokoj rezoluciji uz pomoć zadnje kamere od 8 MP sa funkcijom automatskog izoštravanja (auto-focus). Tu je i prednja kamera od 1,2 MP sa ugrađenim mikrofonom za video-pozive preko Skype servisa.

izvor: Vecernje Novosti

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 11 =