Novi Twitter prikazuje slike odmah na lajni

Nova verzija veb, Android i iOS Twittera prikazuje slike koje uključite u tvit odmah na lajni. Korisnici nisu oduševljeni, ali će se navići, kažu. Šta vi mislite?

01

Mikroblog Twitter dobio je svoje nove verzije za sve platforme, koja donosi ispravku uočenih propusta, drugačiji, novi font i jednu potpuno neočekivanu opciju.

Duže učitava, troši više podatakaUkoliko vam je važno da tvitove pregledate na brzinu, nova opcija to otežava, jer Twitter učitava slike unapred, pa skrolovanje traje duže. Takođe, ako vam je internet protok ograničen, onda će nova opcija prilično “opteretiti” potrošnju podataka, jer automatsko učitavanje slika troši internet više. Vodite računa o tome posebno ukoliko ste prepaid korisnik.

Twitter stalno nešto čačka sa svojim servisima, pa nam je ponudio i svoj najnoviji: prikazivanje fotki direktno na lajni, bez potrebe da kliknete na tvit ili link slike, kako bi se one prikazale.

Slike su sada integralni deo tviter lajne i ukoliko vi ne odlučite drugačije, one će se prikazivati na lajni uvek kada budu ubačene u tvit.

Twitter je isto pravilo primenio i na Vine video, pa će se tako automatski prikazivati i kratki animirani Vine klipovi na lajni. Instagram fotografije i snimci i dalje će se prikazivati u vidu linkova.

Isključite automatsko prikazivanje slika i videa
Ukoliko želite da isključite opciju automatskog prikazivanja slika i video sadržaja na lajni Twittera, idite u “Settings” i isključite opciju “Image previews” koja je na samom kraju liste. Nakon toga sve slike i video isečci prikazivaće se samo kada vama to bude odgovaralo, odnosno kada klinkete na njih, kao i do sada.

Šta kažu korisnici
Pored osuda da Twitter sve više liči na Facebook i da mu “još samo Cukerbergova glava fali na mestu glave plave ptičice” pa da budu isti, komentari su uglavnom negativni. Ipak, neki korisnici kažu da ćemo se navići na novi Twitter, kao što se naviknemo i na sve druge novosti koje se pojavljuju. Onih kojima se promena sviđa ili ima malo ili ćute, jer pozitivnih komentara gotovo i da nema.

Izvor: Mondo | Autor: Marko Čavić

Related Post