Novi vodeći Nokia model ipak uz Carl Zeiss objektiv?

Nokia je na Svetskom mobilnom kongresu 2017 predstavila tri nova telefona, ali nijedan od njih nije došao sa Carl Zeiss optikom kao neki prethodni Nokijini telefoni. Ovih dana se postavljalo pitanje da li to znači da nema više nade da se Carl Zeiss objektivi vrate na Nokijine telefone?

Po svemu sva nada nije izgubljena, te bi Nokijin vodeći model telefona za ovu godinu ipak mogao da stigne uz Carl Zeiss objektiv, baš kao i neki raniji. Nokia je prodala svoje hardversko odeljenje Microsoft-u pre nekoliko godina, pa već neko vreme nije u poslovanju sa hardverom. Njen povratak na tržište je prošao tako što je prodala brend kompaniji HMD Global koji je potom predstavio tri nova uređaja. Međutim, sada je u fazi izrade novi Nokia telefon.

Prve glasine govore da će imati Snapdragon 835 procesor koji se očekuje kod većine najjačih telefona ove godine. Veruje se takođe da će Nokijin flegšip telefon za ovu godinu imati AI asistent nalik na Siri i Cortanu. Novi izveštaji takođe spominju još jednu zanimljivu karakteristiku a to je povratak Carl Zeiss optike u Nokijine telefone.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post