NOVO NA FEJSU: Uz ovu OPCIJU Fejsbuk će postati mnogo ZANIMLJIVIJI!

Mark Zakerberg je očigledno odlučio da Fejbuk ubaci bukvalno u sve pore tehnološkog i web sektora. Najpopularnija društvena mreža na svetu sada nudi sve više opcija, usluga i mogućnosti. Ipak neki će reći kako je Fejsbuk zapravo “izgubio kompas” i počeo da svaštari. Nova najava nudi priču o Fejsbuku koji će korisnicima omogućiti jedinstvenu dekstop platformu za igranje.

Naravno, na samo spominjanje takve platforme većini će asocijacija biti “Steam” koji već ima takvu platformu i ne sumnjamo kako će Fejsbuk i zbog ove najave biti proglašen “običnim plagijatorom”, ali njih to ionako ne brine previše. Službena je najava objavljena na “Facebook for Developers” blogu  na kojem su svi zainteresirani developeri koji razvijaju igre pozvani da se do 31. avgusta prijave u “Alpha program”. Fejsbukov partner u kreiranju nove usluge je firma “Unity Technologies” koja je predstavljena kao “najveća globalna kompanija za kreiranje i razvoj 2D, 3D, VR i AR igara i iskustava”. Fejsbuk je u maju već predstavio sličnu “gaming platformu” tada nazvanu “Facebook Games Arcade Beta” prenose strani mediji.

Ipak, nova platforma koja bi trebala nastati kao plod saradnje Fejsa i “Unity-ja” imaće više mogućnosti. Radiće na više operativnih sistema, ne samo na Windowsima kao “Facebook Games Arcade Beta”, podržavaće sve dosadašnje Fejsbukove igrice, ali i u “uvoz” mobilnih igara sa iOS i Androidmobilnih operativnih sistema.

Kako će i koliko osvojiti tržište, tek ćemo saznati, ali u kompaniji su odlučili da se ozbiljnije posvete razvoju platforme za igranje.

Izvor: Srbija danas.com

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − 14 =