OD PISANJA POŠTE, DO KUVANJA KAFE: Ovaj čovek je isprogramirao sve što ga je MRZELO da URADI u životu!

Jedan programer došao je na savršenu ideju kako da svoj život učini lakšim.

Nihad Abasov je po zanimanju programer, a on je na sajtu GitHub, gde programeri razmenjuju ideje, podelio projekat svog kolege koji je isprogramirao brojne radnje u stvarnom životu koje je inače sam morao da uradi.

Abasov je na GitHub-u poznat i kao Narkoz, a on je istakao da je pomenuti projekat napravio jedan njegov bivši kolega koji je od onih osoba koje za sve radnje koje traju duže od 90 sekundi piše skripte kako bi se one izvršavale automatski.

Taj kolega je tako automatizovao brojne radnje iz različitih aspekata njegovog života, od posla, preko ljubavne veze, pa sve do kuvanja kafe.

– Napisao je skripte u kojem se tekstualna poruka “do kasno na poslu” šalje njegovoj supruzi, a automatski se bira razlog koji je ponuđen na jednoj listi – istakao je Nihad.
Ovaj programer je napisao još jednu skriptu koja se odnosila na klijenta koji mu baš i nije bio drag.

code1

– Druga skripta skenira inbox tražeći elektronsku poštu osobe koja koristi reči “pomoć”, “problem” i “oprosti i automatski joj šalje odgovor “nema frka druže, budi pažljiviji sledeći put” – prepričava Narkoz.

Sa idućom skriptom se automatski šalje e-mail u kojem piše “ne osećam se dobro, radim od kuće”, a koristi ga u slučaju kada na poslu nije ulogovan na serveru do 08:45.

Međutim, najbolja od svih pomenutih stvari je skripta za pravljenje kafe. Ona prvo čeka 17 sekundi, a onda aparat počinje pravljenje. Potom ponovo čeka 24 sekunde pre nego što u kafu sipa mleko. Točno toliko vremena je ukupno trebalo programeru da dođe od svog stola do aparata za kafu. Njegove kolege nisu imali pojma da je aparat za kafu programiran i povezan na internet.

Izvor: Telegraf.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − nine =