Okršaj titana: Ko je bolji, Samsung Galaxy S6 Edge ili iPhone 6 S

Oni koji telefon ne mogu da zamisle bez Android operativnog sistema braniće do poslednjeg atoma snage čast Samsunga, dok će ljubitelji Apple-a reći: iPhone je ipak iPhone. Međutim, kako su se na uporednom testu pokazali veliki supernici?

Kada se poređaju brojke iz specifikacija, Apple-ov pulen ima slabiju kameru (12 u odnosu na Samsungovih 16 Mp), ali zato ima mogućnost snimanja i reprodukovanja videa u visokoj 4K rezoluciji.

applesams

Takođe, iPhone je ponudio i takozvane “žive” slike koje beleže momenat pre i nakon samog slikanja. S druge strane, kad budete napravili selfi sa 5 megapiksela koliko ima prednja kamera na Egde-u, nećete morati da je provlačite kroz filtere pre postavljanja na društvene mreže.

Samsung je uveo novitet kod svojih modela podelom ekrana, dodatkom “edge” kada povlačenjem prstom preko ekrana imate na raspolaganju prečice za najčešće korišćene aplikacije ali je bum zapravo izazvao jedinstveni dizajn i zakrivljeni ekran.

sams

Apple odgovara kompaktnim telefon koji dolazi sa 3D touch opcijom koja omogućava da različitim pritiskom pravite prečice za funkcije na vašim omiljenim aplikacijama poput Facebook-a, Twitter-a ili pak pokretanja kamere.

Oba telefona reaguju na komande savršeno, i gotovo identičnom brzinom pa se na kraju, sve se svodi na to da li ste navikli na Android ili iOS.

Izvor: Blic.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 7 =