OnePlus 5 stiže naredne godine i imaće keramičko kućište

Prema najnovijim izvorima, OnePlus bi mogao preskočiti naziv OnePlus 4 za svoj naredni premijum telefon. Razlog je to što se u Kini i nekim drugim zemljama Azije broj četiri smatra nesrećnim. Upravo ovo je razlog što su kineske kompanije Oppo, Meizu, Vivo i druge izabrale da ne koriste broj četiri u imenima svojih telefona.

Sem drugačijeg imena, poznate su i neke informacije o dizajnu dolazećeg telefona. OnePlus 5 bi trebalo da se sa metala prebaci na keramiku kada je kućište uređaja u pitanju, s obzirom na to da ovaj materijal bolje provodi 5G signale i nudi neke druge prednosti (bolja izdržljivost, otpornost na ogrebotine i ekstremne temperature). OnePlus je koristio keramiku u prošlosti i to na svom OnePlus X modelu iz srednjeg segmenta.

OnePlus 5 bi trebalo da bude ozvaničen u drugom tromesečju 2017. godine, a pokretaće ga Qualcomm Snapdragon 835 čipset. Mogao bi imati 5.5-inčni Quad HD Optic AMOLED displej, 6GB RAM-a i Android 7.0 Nougat operativni sistem. Cena će svakako biti ključna stavka koja će odrediti uspeh telefona, a OnePlus je poznat po tome da ume da izbalansira performanse i cenu svojih uređaja.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post