OPAKA KONKURENCIJA: Ovaj operativni sistem bi uz pomoć Microsofta mogao da ugrozi Android

Cyanogen verzija Androida je naročito popularna u Kini i tržištima na kojima Google Play market ne postoji, kao i kod naprednih korisnika koji vole da “root-uju” svoje smartfone.

Cyanogen je poznat po svojoj modifikovanoj verziji Androida koja je postala neverovatno popularna među korisnicima pametnih telefona sa ovim operativnim sistemom. Ova kompanija sada ima i novog moćnog partnera, Microsoft, uz čiju pomoć bi i te kako mogla da uzdrma tron klasičnog Google-ovog Androida.
Naime, do kraja godine će Cyanogen verzije Android operativnog sistema u sebi imati brojne Microsoftove aplikacije i servise.

Cyanogen verzija Androida je naročito popularna u Kini i tržištima na kojima Google Play market ne postoji, kao i kod naprednih korisnika koji vole da “root-uju” svoje smartfone. Popularnost je stekao zbog velikog broja opcija i mogućnosti za modifikovanje operativnog sistema koje klasični Android nema.

c

Očekuje se da će Cyanogen u svoj OS ubaciti aplikacije kao što su Skype, Office, Bing, Outlook, ali i druge Microsoftove servise. Div iz Redmonda će napraviti posebne verzije aplikacija za Cyanogen OS, slično kao što je to uradio za Amazon Fire uređaje.

O saradnji Cyanogena i Microsofta spekuliše se od početka godine, kada je “Wall Street Journal” objavio da softverski gigant ulaže 70 miliona dolara u novonastalu kompaniju.

Izvor: Telegraf

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + 9 =