Osigurajte telefon

Vaš telefon je sigurno pun podataka koje ne želite da delite sa drugima. Zaštitite ga od neželjenih posledica.

Kvalitetna zaštita

Dobra stvar je da i pored toga što postoji dosta malvera za pametne telefone kompanije koje proizvode operativne sisteme su dosta naučile o sigurnosti, pa su tako obezbedile gotovo „čiste“ prodavnice aplikacija. Testovi su pokazali da i prosečni besplatni antivirus programi mogu da pronađu 98 odsto malvera na telefonu. Razlike među njima su uglavnom trajanje skeniranja, interfejs i koliko resursa koriste za pregled telefona.

Krađa i gubitak

Mnogo više od malvera korisnike brine mogućnost da izgube telefon. I Google i Apple daju dobre alatke protiv tih situacija, i one su duboko integrisane u operativne sisteme. Naravno, postoje i druge aplikacije koje omogućavaju da kontrolišete telefon putem internet pregledača, SMS-ova i tako ga zaključate, pronađete tačnu lokaciju i čak obrišete sve što se nalazi na njemu i tako onemogućite pristup i dalje korišćenje.

Suština, a ne dodaci

Mnoge aplikacije dolaze sa dodatnim opcijama koje kontrolišu potrošnju baterije, količinu memorije i slične stvari. Na to ne bi trebalo da se obazirete, jer suština te aplikacije je da vam pruži zaštitu. Fokusirajte se na aplikacije koje proizvode proverene kompanije za zaštitu podataka i pronađite onu koja odgovara vama i koja može da neometano radi na vašem uređaju.

Izvor: Blic.rs

Related Post