Osnivač Androida sprema modularni telefon visoke klase bez ivica

Ukoliko ste fan Android platforme, onda verovatno znate ko je Endi Rubin. U pitanju je jedan od osnivača Android Inc. pre nego što je projekat bio prodat Google-u 2005. godine, da bi ga vodio unutar pretraživačkog giganta sve do 2013. godine, nakon čega je prešao na rad na novom projektu unutar kompanije.

Rubin je napustio Google 2014. godine kako bi osnovao Playground Global, ali se čini da sada radi na novom smartfonu. Novi izveštaj koji se pojavio danas poručuje da je Endi Rubin osnovao novu kompaniju nazvanu Essential Products Inc koja će uskoro pokrenuti “paket potrošačkih hardverskih proizvoda, među kojima će biti oni u mobilnom segmentu ali i oni namenjeni pametnim kućama”.

Ključni proizvod koji će doći iz ove kompanije je telefon visoke klase. On će imati veliki ekran koji će se prostirati od ivice do ivice uređaja, kao i “mogućnosti da mu se dodaje novi hardver tokom vremena”. Ova modularnost će navodno raditi preko magnetnog konektora koji će raditi dvostruki posao – služiće za punjenje baterije i proširenje funkcionalnosti telefona. Biće mogući moduli trećih strana ali i Essential sam radi na dodatku sferične kamere koja će snimati fotografije visoke rezolucije u 360 stepeni.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post