Ovako funkcioniše Cortana za Windows 10

Cortana personalni asistent će uskoro stići na desktop u Windows 10 verziji softvera, a prve naznake integracije ovog servisa su primećene u buildu 9860, lansiranom pre nekoliko meseci.

Sajt WinBeta je sada objavio prvi video, koji pokazuje Cortanu u akciji na desktopu. Nije poznato u kom buildu će se Cortana pojaviti, ali je sada definitivno jasno da ćemo uskoro biti u prilici da lično isprobamo funkcije ovog personalnog asistenta.

Kada je aktuelna verzija servisa u pitanju, jasno je da se radi o nekoliko funkcija koje su trenutno dostupne, ali ima naznaka da Microsoft planira da na desktop implementira sve ono što Cortana nudi i na Windows Phone platformi.

Postojeća verzija Cortane za desktop može da funkcioniše kao podsetnik, da lansira aplikacije instalirane na računaru, prikazuje prognozu vremena i proverava lokacije. Neke funkcije i dalje nedostaju, pa sa Cortanom još uvek ne može da se vodi sadržajniji razgovor.

Prema Microsoftovoj izjavi, stabilna verzija Windows 10 operativnog sistema bi trebalo da stigne krajem leta ili početkom jeseni naredne godine, a sa njim i sadržajnija Cortana.

Izvor: B92

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 3 =