Ove funkcije Android fanovi žele da vide na svojim uređajima u 2015. godini

Android 5.0 Lollipop je dodao gomilu novih funkcija u Android platformu ove godine, a sve je začinjeno sjajnim Material Design korisničkim interfejsom. Međutim, neki Android fanovi se već raduju 2015. godini i mogućnosti implementacije novih funkcija koje bi želeli da vide na Androidu. Evo najpopularnijih sugestija, koje su Android Reddit fanovi izlistali i koje bi na svojim telefonima želeli da vide naredne godine.

Duže trajanje baterije

batery

Ovo je naravno san svakog korisnika mobilnih uređaja, a kod ljubitelja Androida želja za boljim radnim vekom baterije se nije smanjila ni nakon što je Google ove godine lansirao svoju Project Volta inicijativu, koja štedi bateriju. U poruci, fanovi navode da bi Google trrebalo da prestane da se takmiči sa Apple-om u tome ko će da napravi tanji telefon, te da se koncentriše na bolji radni vek baterije.

Prestanak proizvodnje telefona od 600 dolara sa samo 16GB prostora

s5

Ovo je veoma česta primedba, koja nije strana ni Apple korisnicima kada je 16GB iPhone 6 model u pitanju. S obzirom na to koliko toga se danas može uraditi sa telefonom, 32GB bi trebalo da bude minimalan skladišni prostor koji se nudi na flagship modelima smartfona.

Qi Wireless punjači

qi

Bežični punjači su postali jedna od najpoželjnijih funkcija kod telefona, a ima i onih Android korisnika koji iz očajanja prave sopstvene bežične punjače u kartonskim kutijama. I dok bi ova funkcija svakako bila idealan dodatak za sve Android telefone, bilo bi pravo iznenađenje ukoliko bismo je videli naredne godine.

OIS tehnologija za kamere na svim flagship telefonima

ois

Optička stabilizacija slike u mnogome poboljšava sposobnosti fotografisanja na smartfonima, posebno u uslovima slabijeg osvetljenja. Mnogi Android telefoni iz gornjeg segmenta već koriste OIS tehnologiju, ali bi najveći broj fanova voleo da ovo bude standard na svakom jačem Android modelu naredne godine.

Double-tap-to-wake funkcija na svim telefonima

tap

Ovo je funkcija koja je takođe prisutna na pojedinim telefonima (HTC M8, na primer), ali Android fanovi smatraju da je ovo funkcija koja bi trebalo da se nađe na svim uređajima.

Jača kontrola nad aplikacijama

aps

U suštini, Android korisnici žele da programeri aplikacija daju dovoljno dobar razlog i opravdanje zašto neka aplikacija zahteva pristup kameri i mikrofonu, na primer. Takođe, korisnici žele i mogućnost da odbiju određeni zahtev aplikacije za pristupom, a da i dalje mogu da koriste tu aplikaciju.

Izvor: Benchmark

Related Post