Ovi ljudi su sada zaduženi za dizajn svih Apple proizvoda

Džoni Ajv ima novi posao u kompaniji Apple. On je sa pozicije višeg potpredsednika za dizajn unapređen u šefa dizajna, što je potpuno nova pozicija u kompanijai Apple, a sve menadžerske dužnosti vezane za dizajn – kako softvera tako i hardvera, će biti deo posla dva nova zvaničnika.

U intervjuu za “The Telegraph”, Džoni Ajv je potvrdio da će Ričard Hauart biti zadužen za sve poslove u vezi sa dizajnom hardvera, dok će se Alan Daj fokusirati na desktop i mobilne uređaje, kao potpredsednik dizajna za korisnički interfejs. To znači da će ova tri čoveka od sada biti zaduženi za to kako će hardverski i softverski proizvodi kompanije Apple izgledati u narednom periodu.

Džoni Ajv je sinonim za Apple dizajn. On je dizajner iz Engleske i već godinama je potpredsednik dizajna u kompaniji Apple, gde je bio glavna osoba koja je uticala na dizajn nekoliko Apple proizvodnih linija, uključujući MacBook, iMac, iPod, iPhone, iPad, pa čak i iOS. Preko svoje nove uloge Ajv će i dalje biti na čelu ukupnog dizajna hardvera i softvera, ali će moći da se fokusira i na druge linije, kao što je dizajniranje novih Apple maloprodajnih lanaca i novih kampusa.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + six =