Ovo je HTC One E9 telefon

Nakon što je kompanija HTC predstavila na Svetskom mobilnom kongresu svoj novi flagship telefon HTC One M9, sada mirno može da se prebaci na najavljivanje drugih modela.

Jedan takav, upravo je dobio sertifikat kineske agencije TENAA, a radi se o HTC One E9 telefonu čije predstavljanje očekujemo uskoro. Interesatno je da se One E9 razlikuje mnogo više od One M9 telefona nego što je to slučaj kod prethodne generacije. Posebno treba istaći da je veličina ekrana povećana na 5,5 inča, ali i rezolucija na QHD (2560 x 1440 piksela), u odnosu na 5-inčni Full HD displej kakav ima One M9.

Što se tiče hardvera, ovaj telefon će imati najjači Mediatek-ov MT6795 čipset uparen sa 3 GB RAM memorije, a tu je i 32 GB interne memorije, glavna kamera od 20 megapiksela dok će za selfije najverovatnije biti zadužena ona od 13 MP, a tu je i baterija od 2800mAh. Dimenzije ovog telefona su 156,5 x 76,5 x 7,5 mm, a ponudiće i mogućnost za korišćenje dve SIM kartice. Takođe treba dodati da stiže uz Android 5.0 Lollipop operativni sistem i SenseUI 7.0 korisnički interfejs.

Izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 14 =