Ovo je Nokia sa Androidom KitKat

Procurele su razne informacije, a sada su procurele slike i displeji, koji potvrđuju da Nokia radi na Android smartfonu.

Telefon nosi kodni naziv Normandy i radi pod Androidom KitKat 4.4.1, koji je Nokia u potpunosti preradila za svoje potrebe, što se vidi na prvm displeju, kao što je to slučaj sa Amazon uređajima. Iako je u osnovi platforme Android njen izgled je drugačiji, a tu su i aplikacije poput Skypea i Vibera. Vizuelno, Normandy dosta podseća na unapređenu Asha platformu, na modelima 500, 501, 502 i 503.

Nokia-Normandy-Concept-Renders-Emerge-Online

Ranije smo objavili da je, prema Weibo kineskom izvoru, Nokia već završila Android pametni telefon, a kodni naziv projekta je navodno bio “Mountain View”. Izgleda da je to zapravo Normandy, koji radi sa Qualcomm Snapdragon 200 8225Q čipsetom i namenjen je nižem tržišnom segmentu. Prema AnTuTu testovima ova Nokia radi sa quad-core Cortex-A5/Adreno 203 ili quad-core Cortex-A7/Adreno 302 hardverom, ima poleđinsku kameru rezolucije 5 megapiksela i displej od četiri inča, rezolucije 480 x 854 piksela.

Prema izvorima koje spominje GSMArena ovaj telefon nastavlja da se razvija punom parom, što potvrđuje i Android verzija sa kojom je slikana, a prema drugim izvorima Normandy će se čak pojaviti i na tržištu tokom 2014. godine.

Šta je istina – niko ne zna, sem Nokije, koju je Microsoft kupio, pa nam ovo sve izgleda pomalo “svemirski” neveovatno. Ali, hajde, sačekaćemo još neko vreme, pa ćemo znati…

Izvor: Mondo

Related Post