Ovo od Messenger aplikacije niko nije očekivao

Na događaju za programere kompanija Facebook planira da predstavi Bot Store prodavnicu. Robot bi trebalo da zameni aplikacije i veb-sajtove onih kompanija koje se budu prijavile.

Novi roboti će doneti unapređenja u Messenger aplikaciju. Osim ovoga, biće ponuđene i opcije kao što je tajno četovanje. Takođe, aplikacija će postati prodajni centar, tj. platforma koja će ljudima obzebediti prodaju i kupovinu stvari putem aplikacije.

Prethodne informacije su nam dale ideju i na neki način pokazale kako će aplikacija promeniti način na koji ljudi kupuju. Korisnici će moći da se dopisuju ili razgovaraju sa Chatbot robotom koji ima veštačku inteligenciju.

Roboti će korisnicima omogućiti da poruče ili vrate proizvode određenih kompanija. I to jednostavnim razgovorom. Automatizovani servis će korisnicima slati odgovore. Ukratko, ako vam se ne sviđaju proizvodi koje ste poručili, moći ćete da ih vratite tako što ćete se obratiti robotu.

Međutim, firme neće moći da programiraju robote po svojoj želji. Facebook će ponuditi specijalne programe koji će pomoći raznim firmama u prihvatanju Facebook robota koji će se koristiti u ove svrhe.

Kompanija Facebook takođe pravi alatke koje će pomoći kompanijama da kreiraju sopstvene robote. Na predstojećem događaju, očekuje se da kompanija predstavi novu bot platformu i razne alatke namenjene programerima.

Izvor: Mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + twenty =