OWASP – Predavanje o bezbednosti mobilnih aplikacija

OWASP lokalna zajednica Srbije organizuje predavanje o bezbednosti mobilnih aplikacija.

Open Web Application Security Project (OWASP) je međunarodna profesionalna open source organizacija koja okuplja firme, edukativne ustanove i profesionalce iz oblasti aplikativne bezbednosti. Cilj OWASP projekta je učiniti bezbenost aplikacija, osobito na internetu vidljivom, kako bi korisnici aplikacija bili upoznati sa rizicima i donosili ispravne odluke.

Opis predavanja: U proteklih nekoliko godina broj mobilnih uređaja je prevazišao broj personalnih računara. Raste i broj drugih pametnih uređaja, poput pametnih satova, frižidera, automobila itd. Sa rastom broja pametnih uređaja povezanih na internet porastao je i nivo bezbednostnih pretnji za ove uređaje i njihove aplikacije. OWASP već nekoliko godina ulaže napore kako bi proširio svest o ovim pretnjama, kao i prevenciji njihovog iskorišćavanja.

owasp1

Tokom ovog predavanja Nikola Milošević će govoriti o OWASP Top 10 rizika za mobilne uređaje, kao i o OWASP Seraphimdroid projektu. OWASP mobile top 10 je lista 10 najčešćih ranjivosti nađenjih u uzorku od nekoliko desetina hiljada analiziranih mobilnih aplikacija. OWASP Seraphimdroid je android aplikacija, koja obezbeđuje privatnost podataka na mobilnim uređajima, kao i sprečava određene maliciozne akcije, poput slanja neželjenih i malicioznih SMS, MMS poruka, pozivanje premium brojeva i izvršavanje USSD kodova od strane malicioznih aplikacija.

owasp2

O predavaču: Nikola Milošević je osnivač OWASP lokalne zajednice u Srbiji. Trenutno je asistent i doktorand na Univerzitetu u Manchesteru, kao i jedan od lidera OWASP lokalne zajednice u Manchesteru. Nikola je takođe projekt lider OWASP Seraphimdroid projekta.

OWASP Evening #12 će se održati 7. aprila u 19 časova u prostorijama Humanity.com doo (Knjeginje Zorke 25-27), treći sprat.

Tema predavanja: OWASP mobile project

Predavač: Nikola Milošević

Prijava: http://goo.gl/forms/brf5xo1Utc

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 5 =